Blogger Layouts

klik2

Wednesday, December 14, 2011

Cubalah Untuk Setia Wahai Wanita

Assalamualaikum and salam hari khamis buat semua pembaca blog ni... 
walaupun hakikatnya tak ramai pun readers blog ni... hukhuk...tak kisah laa kan.. janji semua yang terbuku dalam hati dapat dikongsi..

hari ni aku terpanggil untuk taip entry pasal "setia dan curang". hmm.. zaman sekarang ni semua sudah terbalik laa kan.. maksud aku orang perempuan pun dah jadi macam lelaki dah... kalau dulu lelaki yang pasang lebih dari satu. tapi sekarang wanita yang dah berumahtangga pun boleh pasang ramai-ramai lelaki. apatah lagi yang bujang kan.. kenapa eh? kalau lelaki tu maybe boleh diterima dek akal lagi sebab diorang boleh kahwin sampai 4..islam tak melarang. tapi kalau si isteri? mana ada hukum yang membolehkan isteri curang?? nusyuz hukum nya kan..

memang tak semua orang macam tu laa.. tapi bagi yang tergolong dalam group "isteri curang" ni ...masyaAllah.. tak fikir azab nanti ke?? tak takut dosa dah? dah banyak sangat pahala kau tu ke wahai wanita? sampai sanggup kau menduakan suami kau yang bertungkus lumus kerja nak bagi anak bini hidup senang. kerja macam separuh mati sampai suami kau sendiri tak sempat nak makan. tapi kau kat rumah bukan main lagi dok merenyam ngan jantan lain..lepas tu suami kau pun kau taknak layan dah.. sampai nak berpisah..astaghfirullahal'azim...

*special untuk entry ni*

semuanya start dari Facebook and laman sosial yang lain... apa nak jadi?? kita patutnya menggunakan kemodernan , kemajuan sebaik mungkin. bukan menyalahgunakan ia. faham ke tidak ? aduhai.. sedih aku tengok orang macam ni. lebih sedih kalau orang terdekat ngan aku yang melaluinya. tapi apa aku mampu buat? aku tak boleh masuk campur hal rumahtangga orang kan. aku cuma mampu mendoakan. siapa lah aku untuk menasihatkan orang yang lebih tua? 

seandainya sesiapa yang ada baca entry aku ni and terasa aku mintak maaf bebanyak. just luahan hati aku je n dalam masa yang sama aku sangat berharap wanita-wanita sebegini akan diberi hidayah oleh Allah,... fikir laa masa depan anak-anak.. kesian diorang. walaupun aku tak tau apa rasanya andai parents bercerai...nauzubillah..tapi aku tau sakitnya hati anak-anak andai salah satu pihak ada orang ketiga..

k laa sampai sini jee entry kali ni... next time update lagi.. maaf andai terkasar bahasa tersilap kata.... entry ni nampak emo kan... hahahaha... salam..


Thanx For Reading. Feel Free To Drop Your Comment =)

www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

sila berfikir sebelum komen dan dilarang mencarut di sini ya =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

*jom klik*

 
free search engine submission